Veel Gestelde Vragen

Hier vind je een aantal van de meest gestelde vragen. Staat je vraag er niet bij, neem dan contact met ons op.

Is automaat rijden makkelijker?

Kort gezegd, ja. Er is wel een addertje onder het gras, als je een automaat rijbewijs ( Rijbewijs B met code 78) hebt, mag je geen schakelauto of semi-automaat rijden. Wij geven onze autorijlessen altijd in een schakel auto.

Hoe schrijf ik mij in voor het examen?

Het inschrijven voor het examen, doen wij in overleg met jou. Wanneer wij vinden dat je zonder problemen je rijbewijs kan halen, plannen wij dit, in overleg met jou, in bij het CBR. Het Theorie examen kunnen wij niet aanvragen, dit kan je zelf regelen via het CBR (zie informatie)

Hoeveel lessen heb ik nodig om mijn rijbewijs te halen?

Dat is een vraag die niet zomaar te beantwoorden is. Het ligt helemaal aan hoe snel je het rijden tijdens de lessen op pakt. Met een gratis proefles kunnen wij wel een inschatting geven. Het gemiddeld aantal lessen in Nederland is: ongeveer 39 lessen (via CBR website).

Geven jullie ook les in de avonduren?

Ja, wij bieden zeer flexibele uren aan om iedereen grotere vrijheid te geven, wanneer zij hun rijlessen hebben. Naast avonden kan je ook in het weekend bij ons lessen. Je hebt dus volledige vrijheid om je uren te kiezen. Lessen wanneer het jou uitkomt.

Welke regio rijden jullie?

Wij rijden in de regio’s Den Haag, Zoetermeer, Rijswijk en Delft.

Staat jouw woonplaats er niet bij, neem dan contact op met één van onze instucteurs, voor overleg, wat mogelijk is. Onze instructeurs zijn erg flexibel.

Ik heb faalangst, is dat erg?

Nee, zeker niet. Onze instructeurs hebben ervaring met leerlingen met faalangst. Wij kunnen je daarbij helpen. In overleg met jou, kan er ook een faalangst-examen aangevraagd worden.

Vanaf welke leeftijd kan ik mij aanmelden?

Je mag starten met rijlessen wanneer je 16,5 jaar oud bent. De tussentijdse toets of praktijkexamen mag je pas doen als je 17 jaar oud bent (voor theorie lessen en examen is dit vanaf je 16de verjaardag).